Halmstad vann enkelt mot Varberg

Två drömmål bäddade för en derbyseger.

Halmstad hakar på Sirius i toppen efter 3–0 hemma mot Varberg.

Hallänningarnas väg tillbaka mot allsvenskan öppnas ännu mer.

Kvällens enkla 3–0-seger i derbyt mot Varberg gör inte bara att Halmstad är en poäng bakom serieledaren Sirius, utan gapet ner till närmaste konkurrent ökar också.

Nu har klubben fyra poäng till godo på AFC United på kvalplats och hela sex poäng ner till Dalkurd utanför topptrion.

Två drömmål låg till grund för kvällens kross.

Skruvade in bollen i krysset

Redan i den 15:e minuten drev Adnan Kojic upp bollen längs kanten, spelade vidare till Alexander Ruud Tveter som i sin tur hittade Fredrik Olsson i djupet och han kunde enkelt avsluta mönsteranfallet med att placera in bollen i nät.

Samma Olsson sköt 2–0 i den 28:e minuten efter en Varberg-bjudning innan det var dags för nästa delikatess.

Alexander Henningsson avgjorde matchen med att skruva in bollen i krysset fram till 3–0 i den 59:e minuten.

Även Örgryte fick bjuda sin hemmapublik på en liten målfest.

Hemma mot Ljungskile gick Göteborgslaget upp i en 2–0-ledning i den 74:e minuten och såg ut att ha avgjort matchen.

Men Jakob Olsson reducerade på tilläggstid, skapade spänning – innan Dardan Mustafa punkterade tillställningen med sitt 3–1-mål i den 93:e minuten.

Segern innebär att Örgryte avancerar hela fyra placeringar i tabellen och skaffar sig andrum med sju poäng ner till Syrianska på kvalplats.