Chelseas mardröm fortsätter – föll hemma mot Brighton

Uppdaterad 2023-04-17 | Publicerad 2023-04-15

Frank Lampard får vänta på sin första poäng sedan återkomsten till Chelsea.

Med 20 minuter kvar chockade Julio Enciso hemmapubliken på Stamford Bridge med ett drömmål.

– De kunde vunnit med mer, säger Lampard till BBC Sport.

19-årige Enciso fick en riktigt drömträff när hon slog till med högerfoten från distans.

Skottet borrade sig upp helt ottagbart i Kepas högra kryss. Målet betydde att gästerna vänt underläge med 0–1 till 2–1, vilket också stod sig matchen ut.

– Jag är besviken på alla nivåer. Det bättre laget vann, säger Chelseatränaren till BBC Sport efter matchen.

– Det är inte tillräckligt bra. Alla grundläggande delarna i fotboll - att kämpa och att springa - saknade vi idag, fortsätter han.

Förlusten var Chelseas tredje raka sedan Lampard tog över laget efter att Graham Potter fått sparken.

Tog historisk seger

Matchen började annars bra för hemmalaget som tog ledningen i den 13:e minuten genom Conor Gallagher, efter ett avslut som letat sig in i mål via en Brightonförsvarare. Bakåt hade dock hemmalaget problem och gästerna tog över spelet ju längre matchen led.

I den 42:e kom också kvitteringen när inhopparen Danny Welbeck mötte ett inlägg med pannan. Efter det var Brighton det bättre laget och segern var välförtjänt.

– Det är enormt, det var en stor match för oss. Vi presterade strålande idag, säger målskytten Danny Welbeck till BBC Sport.

I och med förlusten parkerar Chelsea nu på en elfteplats i Premier League-tabellen. Brighton å andra sidan stormar nu mot en topp sex-placering i ligan.

Vinsten var dessutom historisk – då gästerna aldrig tidigare vunnit borta på Stamford Bridge.

På tisdag väntar en mycket tuff uppgift för Chelsea när man tar emot Real Madrid i kvartsfinalreturen i Champions League. Spanjorerna har med sig 2–0 från det första mötet.

Julio Enciso jublar efter sitt drömmål när Brighton knockade Chelsea.