Publicerad 2020-01-25

Atalanta är Serie A:s målfarligaste lag.

Det visade man på nytt mot Torino.

Atalanta vann med hela 7–0 i en match där Torino fick två man utvisade.

Atalanta ligger på femte plats i Serie A-tabellen och har tretton poäng upp till tabellettan Juventus. Men det finns en kategori man är helt överlägsen i – mål.

Atalanta har gjort fler än fem mål i tre av sina fem senaste ligamatcherna. Totalt laget gjort 57 mål på 21 matcher – elva fler än tvåan Lazio.

Och mot Torino stod Atalantas offensiv för ännu en rejäl urladdning.

På bortaplan vann man med hela 7–0. Snyggaste målet? Josip Ilicics fullträff från halva planen i början av andra halvlek.

Hattrick-skytten uppfattade att målvakten var långt ute och slog till direkt efter att domaren hade blåst frispark. Bollen seglade högt, långt och i en perfekt båge in i mål.

Det var annars ett Torino som fick se sig rejält decimerat framåt slutet. Vid ställningen 0–5 i 76:e minuten fick Armando Izzo sitt andra gula kort och visades ut, och lite mer än tio minuter senare fick Saša Lukić ett direkt rött kort efter en ful kapning.