Bales revansch – låg bakom premiärseger

Publicerad 2019-08-17

En försäsong med fler golfrundor än fotbollsmatcher kanske inte är så dum trots allt?

Gareth Bale klev i alla fall ur frysboxen, tystade kritikerna, och låg bakom målet som banande vägen för Real Madrids premiärseger mot Celta Vigo med 3–1.

Det var många ögonbryn som höjdes när Gareth Bales namn stod med i Real Madrids startelva i La Liga-premiären på Balaidos mot Celta Vigo.

Trots allt har walesaren varit på väg ut, och stundtals både utfryst och petad av tränare Zinedine Zidane, under hela sommaren.

Nu var han plötsligt med, från start, igen.

Och han verkade vara i form trots den stökiga försäsongen.

I den 12:e minuten vände 30-åringen ut och in på Celtaförsvaret innan han vackert serverade Karim Benzema – som vräkte in Real Madrids första mål för säsongen.

– Vi pratade innan matchen, om att han stannar. Och alla spelare vi har nu tänker bara på säsongen som kommer. Gareths match, likt allas insatser, var väldigt bra. Han tänker bara på den nya säsongen, säger tränare Zidane på presskonferensen efter matchen.

VAR-granskningar

Precis innan halvtidspausen såg det däremot ut som att Celta Vigo hade hittat en kvittering. Efter att Alvaro Odriozola klantat sig i försvarsarbetet så såg det först ut som att han hade orsakat en straff när han rivit ned Iago Aspas. Domaren lät dock spelet fortgå, bollen hamnade hos Brais Mendez, som enkelt rullade in 1–1.

Men...

Efter en VAR-koll så dömdes målet bort för en knapp offside.

Där och då hade huvudstadslaget all anledning att gilla VAR-systemet.

Det hade de inte dryga tio minuter in i andra halvlek – när Luka Modric fick direkt rött kort för en stämpling efter ännu en VAR-granskning.

– Jag tror inte Modric hade något ont uppsåt, men han kom in sent och domaren gjorde sin bedömning. VAR finns för att hjälpa oss, säger Sergio Ramos efter matchen enligt Marca.

Drömmål utökade

Real Madrid-ledningen hölls i alla fall trots decimerat manskap.

Kort efter det röda kortet så fick Toni Kroos en drömträff, som via ribban letade sig in i krysset och utökade bortaledningen.

Inhoppande Lucas Vazquez 3–0-mål var vackert på ett helt annat sätt, då hans placerade avslut föranleddes av ett drömanfall fyllt av både piruetter och klackar.

Real Madrid? De hade därmed fått en drömstart på La Liga-säsongen. Även om 18-årige Iker Losada på övertid såg till att gästerna åtminstone inte fick en hållen nolla med sig hem till Madrid.