Larsson visade vägen i Norrköpings seger

Publicerad 2019-07-21

Norrköping hade inga problem att besegra Östersund – och än en gång var det Jordan Larsson som visade vägen.

22-åringen har nu gjort sju mål på nio matcher, och drygade ut sin ledning i skytteligan.

– Jag har bra självförtroende just nu, säger Larsson till C More.

Jordan Larsson fortsätter att producera för IFK Norrköping. Efter att Norrköping ägt stora delar av första halvlek mot Östersund spräckte Larsson nollan i den 42:a matchminuten.

Målet kom efter en missuppfattning i ÖFK-försvaret. Ronald Mukiibi försökte klacka bort bollen, men till slut hamnade bollen hos Jordan Larsson och det är fel spelare att ge ett sådant läge.

– Jag hörde ”ta bort”, men nu när jag kolla på den kanske jag hade kunnat släppa den. Så är det ibland, säger Mukiibi till C More.

Larsson var desto nöjdare.

– Bollen kommer till mig perfekt och jag bara sätter dit den, säger han.

”Bra självförtroende”

Larssons anfallskollegor i Norrköping ville inte vara sämre. Endast 24 sekunder efter Larssons 1-0 utökade Kalle Holmbergs ledningen med ett placerat skott vid stolpen. I andra halvlek fastställde Christoffer Nyman slutresultatet till 3-0, och därmed hamnade samtliga startanfallare i målprotokollet för ”Peking”.

Larsson vara nära ytterligare en gång, men då gick bollen i ribban, men Larsson toppar ändå skytteligan i allsvenskan. Med sina elva fullträffar är han två mål före AIK:s Tarik Elyounoussi. Larsson har nu gjort sju mål på de nio senaste matcherna.

– Jag har bra självförtroende just nu. Tar man sig till rätt ytor i bocken kommer bollen och då är det bara att sätta dit den, säger Larsson.

”För dåligt”

I och med segern tog Norrköping revansch efter förlusten mot Östersund förra helgen, och samtidigt klättrar de också lite i tabellen. Norrköping är ny sexa, och upp till ledande Malmö skiljer nu nio poäng.

För Östersund var det ingen höjdarmatch. Gästerna hade inte ens något skott på mål under match.

– Vi springer, springer, springer. Jag har kramp i båda vaderna och 0–3 i röva, det hade kunnat var bättre, säger ÖFK:s Tom Pettersson.

– Det är åt helvete för dåligt, säger Pettersson till C More.