Isak mållös när Real Sociedad närmar sig final

Publicerad 2020-02-13

Alexander Isak lämnade planen mållös för första gången på sex matcher.

Men svenskens Real Sociedad är ett steg närmare sin första cupfinal på 32 år.

Detta efter 2–1-vinst i första semifinalmötet med Mirandés.

Den svenske landslagsanfallaren Alexander Isak har varit en målgaranti på slutet – men hemma mot La Segunda-laget Mirandés i Copa del Rey-semin kunde 20-åringen inte följa upp helgens insats i baskiska derbyt mot Athletic Bilbao där han blev inhoppande hjälte med mål och assist vid 2–1-segern.

2–1 blev det återigen för Isaks Real Sociedad, men det var hans lagkamrater som ordnade vinstresultatet som de tar med sig till cupsemireturen. Portu fälldes och från straffpunkten satte Mikel Oyarzabal öppningsmålet, men före halvtidsvilan utjämnade det gästande andra divisionslaget. Matheus Aias fick mycket yta och tid i straffområdet, och anfallarens skott med vänstern styrdes via Real Sociedad-försvarare och in bakom målvakten Alejandro Remiro.

Hemmalaget hann genomföra ett anfall till före paus, där de skapade dubbla chanser som räddades – men när bollen studsade ut en tredje gång blev det en för mycket och Martin Ödegaard tryckte dit 2–1 till de blåvita.

Alexander Isak blev sedan efter 67 minuters spel utbytt och ersatt av Willian José, från avbytarbänken fick svensken se sitt lag behålla ledningen och vinna med 2–1.

Cupreturen kommer att spelas den fjärde mars – dessförinnan har Real Sociedad tre matcher i La Liga.