Otäcka bilderna i Europa League: Medvetslös efter spark

Publicerad 2019-11-08

Hemska scener utspelade sig i kvällens Europa League.

Slovan Bratislavas Kenan Bajric fick en spark i huvudet och vårdades länge på planen.

– Han var medvetslös och han kommer inte följa med oss hem utan blir kvar här för observation, säger Slovan Bratislavas coach Jan Kozak till The Mirror.

Situationen som alla pratar om efter matchen skedde i den 78:e minuten. Wolverhamptons anfallare Raul Jimenez gjorde en cykelspark. Men sparken träffade rakt i Slovan Bratislava-försvararen Kenan Bajrics ansikte.

Försvararen föll till marken medvetslös och medspelarna viftade vilt i förtvivlan när de såg lagkamraten ligga utslagen. Målvakten i Bratislava Dominik Greiff stod för ett rådigt ingripande och såg till att Bajric inte svalde sin tunga innan läkarna hann komma in planen och börja ge akutvård.

Läkare och sjukvårdare gav en elva minuters lång vård på planen innan Kenan Bajric kunde bäras av på bår medan publiken på Molineux gav stående ovationer.

”Svårt för oss alla”

Raul Jimenez, som fick gult kort för sparken, skulle få mer rubriker. På övertid nickade mexikanen in 1–0 till Wolves. Efter matchen skickade en skakad Jimenez lyckönskningar till sin skadade motspelare:

– Det var svårt för oss alla, jag vet inte vad jag ska säga. Jag hoppas han blir återställd.

Slovan Bratislavas coach Jan Kozak hade knapphändiga uppgifter att säga om sin skadade spelares tillstånd i natt.

– Han kommer inte följa med oss hem utan blir kvar här över natten för observation.