Costa Rica skrällde mot Spanien

Publicerad 2015-06-10

Blixtsnabb replik på Spaniens mål

Costa Rica skrällde i sin VM-debut genom att plocka poäng i matchen mot Spanien.

Visserligen gjorde både 37:e-rankade Costa Rica och 13-rankade Spanien debut i VM-sammanhang.

– Men för Costa Rica är det här jättestort. De har aldrig varit i närheten tidigare, säger Olof Lundh i TV12.

Spanien tog planenligt ledningen. Ett snygg mål av Vicky Losada som i den 13:e minuten plockade ner ett inlägg med högerfoten, vände upp och klippte till med vänstern.

Blixtsnabb replik

Men Colombias replik kom innan Spanien hann fira färdigt. I det första anfallet efter avsparken fick  Raquel Rodriquez Cedeno stå helt ren i straffområdet och kunde skjuta in en fin passning hur enkelt som helst.

I den andra halvleken var Spanien det bättre laget framåt. Men ett hårt kämpande Costa Rica försvarade sig med näbbar och klor och lyckades vinna en poäng.

Montoya frälste Colombia

Oavgjort blev det även mellan Colombia och Mexiko. Inget av lagen har någonsin vunnit en VM-match under en respektive två tidigare  turneringar – och får alltså fortsätta jaga den första segern. Matchen slutade 1–1.

Colombias mål – en riktig kanon från distans av  Daniela Montoya – och Colombias första VM-mål.