Rosengård vände och har guldläge

Publicerad 2015-08-05

Succévärvningen matchvinnare med två mål

Andonova och Marta jublar i Rosengård

På fem minuter i andra halvlek vände Rosengård 0-1 till 2-1 mot Eskilstuna United och har satt sig i en rejäl guldsits.

Natasha Andonova blev matchvinnare med sina två mål.

Det var publikrekord och fest i Eskilstuna – i 45 minuter.

Sedan kunde Rosengårds succéförvärv Natasa Andonova förstöra festen med två mål på fem minuter i inledningen av andra halvlek.

Publikfesten kom av sig

Inför det nya publikrekordet, 5 563 åskådare, på Tunavallen kunde först Eskilstuna United-mittbacken Vaila Barsley ge hemmalaget ledningen efter ett krigarmål.

Tre gånger om försökte den engelska mittbacken få in bollen men ribban, Zecira Musovic och en Rosengårdsben satte stopp för det innan hon kunde glidtackla in bollen i mål.

Festen kom dock av sig i andra.

Kvitteringen kom efter slarv av nämnda Barsley och makedonskan Andonova fick på en drömträff och ordnade 1-1.

Fem minuter senare svarade Rosengårds schweiziska stjärna Ramona Bachmann för en fantastisk soloprestation och serverade Andonova öppet mål fram till segermålet.

Därmed gjorde Rosengård ett litet mini-ryck i den allsvenska tabellen då de nu leder med fyra poäng före just Eskilstuna United.