Juventus-anfallaren med tre mål mot Atlético Madrid

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2019-03-12

Atlético Madrid hade 2–0 inför returen mot Juventus.

Men de har ingen Cristiano Ronaldo i laget.

– Det här är psyket man behöver i Champions League, säger portugisen efter att ha gjort samtlige tre mål i vändningen.

Juventus hade bestämt sig: efter haveriet borta mot Atlético Madrid i den första åttondelsfinalen klev den italienska klubben ut på hemmaplan och tog kommandot omgående.

I centrum var föga förvånande Cristiano Ronaldo. Atleti stod emot i en halvtimme innan anfallaren spräckte nollan för sitt Juve genom en stenhård nick till 1–0.

– Detta är anledningen till att Juve köpte mig, för att hjälpa till på magiska kvällar som denna, säger Ronaldo.

– Atleti är ett riktigt tufft lag att möta men vi är också starka och bevisade att vi förtjänade att gå vidare.

Fick hjälp av målkameran

Bara minuten in i den andra halvleken var det dags igen för portugisen. Men utan målkamerans hjälp är det inte säkert att målet hade godkänts. Jan Oblak såg nämligen ut att rädda nicken, men det tekniska hjälpmedlet signalerade att bollen var över linjen.

Mycket riktigt, på de grafiska reprisbilderna syntes tydligt att det var mål, vilket innebar att det var utjämnat i Turin. Cristiano Ronaldo hade svårt att hålla tillbaka känslorna och eldade vilt på åskådarna.

Det var inte nog där. Med fem minuter kvar drev Federico Bernardeschi upp bollen till straffområdet och fick en hand i ryggen från Angel Correa. Cristiano Ronaldo var sedan stensäker från straffpunkten. Hattricket var hans åttonde i Champions League, lika många som Lionel Messi.