Galet firande i Egypten efter Salahs mål

Publicerad 2017-10-08

Mohamed Salah blev stor hjälte i kväll för Egypten.

Med ett straffmål i minut 95 sköt han landet till första världsmästerskapet sedan 1990.

VM 1990 var ingen rolig upplevelse för Sverige. De tre gruppspelsmatcherna slutade 1–2, 1–2 och 1–2. För Egypten slutade det med två poäng i gruppspelet efter två oavgjorda matcher.

Sedan dess har det inte blivit några fler VM för det egyptiska landslaget. I kväll bröts dock den tråkiga sviten.

Rusade in från bänken

Egypten tog emot Kongo på hemmaplan och efter första halvlek var det oavgjort. Efter dryga timmen kom det förlösande målet för det egyptiska landslaget. Stjärnan Mohamed Salah, till vardags i Liverpool, ordnade ledningsmålet.

Det blev galet firande på Borg El Arab Stadium, som har en kapacitet för 86 000 åskådare. Avbytarna rusade in från bänken för att fira med Salah som sprang ut mot publiken.

I den 88:e minuten kom sedan en käftsmäll för hemmapubliken. Arnold Bouka Moutou ordnade 1–1 för Kongo.

Fansen firade galet

Egypten jagade sedan febrilt ett segermål och en VM-biljett. De fick fem minuter på sig av domarteamet. I den 94:e minuten blåste domaren för straff för hemmanationen. Salah stegade fram och skickade in 2–1 till Egypten i den 95:e minuten.

Arenan kokade av glädje och Salah sprang bakom målet för att fira med fansen. Hemmasupportrarna tog sig även in på planen för att fira segermålet.

Egypten har en kvalmatch mot Ghana kvar. Men segern i kväll gör att VM-biljetten till Ryssland 2018 är säkrad. Därmed spelar Egypten sitt första VM sedan 1990.