Linköping tappade och förlorade mot Rögle

Uppdaterad 2019-02-19 | Publicerad 2019-02-14

Linköping var på väg mot trepoängare borta mot Mora och hemma mot Rögle.

I båda matcherna tappade man en ledning med 2–0.

Mot Mora blev det ändå en poäng – men Rögle snodde åt sig full pott när man vände och vann med 4–3.

Rögles Linus Sandin. Arkivbild.

Linköping ledde med 2–0 borta mot Mora i tisdags – och tappade på slutet till 2–3 efter straffar.

Ett återkommande problem för östgötarna den här säsongen, och samma sak upprepades hemma mot Rögle under torsdagen.

Chad Billins och Anton Karlsson ordnade 2–0 till hemmalaget, som hade åkt på stryk i tre av de fyra senaste matcherna i hemmaarenan.

"Inte kladda"

Men ett formstarkt Rögle lyckades vända inom mindre än fem minuter i andra perioden mot ett plötsligt darrigt och ängsligt LHC.

Efter 6.46 satte Linus Sandin 2–1, efter 11.22 Kodie Curran 2–2 och efter 11.32 minuter lyfte samme Sandin in 3–2.

Dessutom hade skåningarna ytterligare ett par jättelägen. Inte minst Leon Bristedt efter en snabb kontring två mot en – men där svarade Jonas Gustavsson för en monsterräddning i split.

– Vi steppar upp rejält jämfört med första. Vi får lite längre anfall. Det är lite klyschigt, men det är det som behövs. Vi får inte kladda på linjen i tredje, sade Linus Sandin till C More.

"Vädra stormen"

Bara tre poäng skilde i tabellen före mötet mellan sjundeplacerade Linköping och elvan Rögle.

Men nu tog sig gästerna upp på samma poäng efter att till slut ha vunnit med 4–3.

Ett uppoffrande försvar och en stabil målvakt i Justin Pogge agerade väldigt säkert i sista perioden.

Ted Brithén ökade på ytterligare en gång och när Joe Whitney reducerade var det för sent.

– Vi gör inte vår bästa förstaperiod, men vi gör en bättre andraperiod. I den första behövde vi vädra stormen när Linköping kom. Sen började vi spela bättre och hålla zonen bättre, sade Ted Brithén till C More.

GÅ 2 FÖR 1 PÅ SHL: Stötta ditt lag! Max 2 biljetter per pluskund.