Rögle förstärker med kanadensisk OS-forward

Foto: AP Photo/Matt Slocum
Christian Thomas firar ett mål mot Sydkorea i OS i Pyeongchang.

avAdam Borg

HOCKEY

Rögle har gjort klart med ett meriterat nyförvärv till nästa säsong.

OS-bronsmedaljören Christian Thomas, 26, har skrivit på för klubben.

– Jag har funderat på flera olika alternativ men fastnade för Rögle och ser det som en intressant möjlighet för mig och min karriär att få spela i den svenska ligan, säger han till klubbens hemsida.

Rögle har gjort klart med fin förstärkning inför kommande säsong. 26-årige kanadensaren Christian Thomas har skrivit på ett ettårskontrakt med SHL-klubben.

Thomas kommer närmast från Wiles-Barre/Scranton Penguins i AHL men har meriter från NHL-spel med Montreal Canadiens och Arizona Coyotes.

– Jag har varit i flera olika organisationer redan som proffs och haft en bra karriär så här långt. Jag har funderat på flera olika alternativ men fastnade för Rögle och ser det som en intressant möjlighet för mig och min karriär att få spela i den svenska ligan, säger Christian Thomas till klubbens hemsida.

Vann OS-brons i Sydkorea

26-åringen var dessutom en del av det kanadensiska laget som tog OS-brons i Pyeongchang i vintras. Där noterades han för ett mål och ett assist.

– OS är det häftigaste jag upplevt, det var en fantastisk månad, säger han.

Rögles sportchef Chris Abbott är nöjd över att spelaren skrivit på för klubben.

– Christian är en mycket talangfull offensiv spelare, explosiv skridskoåkare med ett snabbt skott. Han tävlar i varje situation vilket är en egenskap jag fäster stor vikt vid. Jag vet att Christian kommer att bli ett spännande tillskott till vår förening och ser fram emot att ha honom hos oss om några veckor.

LISTA: SHL-lagen med bäst publiksnitt 00:19
ARTIKELN HANDLAR OM