Söderberg hjälte – sköt Colorado till slutspel

NHL: Gjorde målet som säkrade slutspelsplats

Publicerad 2019-04-05

NEW YORK. Carl Söderberg sköt Colorado till himlen inatt.

Det var med hans 2-2-mål i mitten av tredje perioden mot Winnipeg som Avalanche säkrade en slutspelsplats.

– Det är absolut det skönaste mål jag gjort, säger den skånske hjälten till Sportbladet

Förutsättningarna var givna:

Colorado behövde en endaste poäng mot Winnipeg för att säkra en plats ovanför strecket – oavsett vad enda rivalen Arizona skulle kunna tänkas hitta på borta mot Vegas.

Och den poängen säkrade alltså Carl Söderberg när han 10.35 in i tredje perioden mycket elegant styrde in 2-2 på Jets-keepern Connor Hellebuyck.

– Det är absolut det skönaste mål jag gjort, säger han när vi talar med honom efteråt.

– Särskilt som vi i det läget visste att Arizona hade ledningen. Det hade varit jobbigt att gå och vänta till ett avgörande på lördag. Nu slipper vi det och kan bara slappna av

Blev dramatiskt

Visserligen hann det bli dramatiskt så det räckte och blev över när Jets  – som slåss om förstaplatsen i Central-divisionen – i slutminuten fick ett powerplay och radade upp livsfarliga chanser, men till den extatiska hemmapublikens gränslösa glädje höll Av’s emot.

Sedan satte Eric Johnson 3-2 på övertid – som en snygg slutpunkt om inte annat.

– Det här är särskilt skönt eftersom det varit en tuff säsong. Vi började ju väldigt bra men hamnade sedan i en svacka och höll på att ge bort alltihop, fortsätter Carl.

– På slutet har vi dock krigat oss tillbaka. Det är väldigt starkt.

Arizona lyckades till slut slå Vegas med 4-1, men det hjälper alltså inte.

Oliver Ekman-Larsson, Niklas Hjalmarsson och Mario Kempe är i formell mening tillgängliga för VM nu.

Avalanche kommer troligen gå upp mot konferensettan Calgary i första Stanley Cup-rundan.

– Ja, vi får se vad som händer. Ingenting känns omöjligt för vår del, vi är i bra form nu, konstaterar hjälten Söderberg.

Alex Steen pangade in två mål, och assisterade till ett, när St. Louis hakade på i kampen om förstaplatsen i Central-divisionen genom att knocka Philadelphia med 7-3.

Oskar Sundqvist noterades också för en framspelning.

I den kampen – om toppositionen i Central – har Nashville initiativet sedan i natt.
De vände 0-2-underläge mot Vancouver till 3-2-seger, har därmed en poäng mer än Winnipeg och St. Louis och kan säkra mot Chicago på lördag.

Filip Forsberg stod för förarbetet till Ryan Johansens avgörande 3-2-mål i slutminuten.

San Jose Sharks behövde en seger innan slutspelet drar igång, för arbetsrons och självförtroendets skull, och ordnade också en i natt, borta mot Edmonton.

Gustav Nyquist styrde in avgörande 3-2 med en dryg minut kvar – och dessförinnan hade även Marcus Sörensen gjort mål.

Joakim Nordström fanns bland målskyttarna då Boston nollade ett håglöst Minnesota i St. Paul. 3-0 skrevs siffrorna till – och till det resultatet bidrog även Marcus Johansson, med en assist.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se