Två bortdömda mål – redan i första perioden.

Frölunda har inte haft marginalerna med sig.

Tränare Roger Rönnberg skakade uppgivet på huvudet i båset.

Frölunda HC

Frölunda jublade alldeles nyss när laget kvitterade Luleås 1-0-ledning genom Pathrik Westerholm.

Men känslorna har varit upprörda i Frölunda, beroende på domarnas beslut.

Två bortdömda mål under en och samma period hör verkligen inte till vanligheterna.

Först tog domarna bort ett ledningsmål. Videogranskningen visade att Simon Hjalmarsson åkte på Luleås målvakt Joel Lassinantti, som därför tappade ut pucken bakom sig.

Frölundas andra mål var lättare att döma bort. När pucken sköts in hade målburen hamnat ur sitt läge.

Fick mål godkänt till slut

Pathrik Westerholm styrde in 1–1 efter drygt fyra minuter in i den andra perioden. Tredje gången gillt för Roger Rönnberg och hans Frölunda. I slutet av den andra perioden gjorde Frölunda 2–1 genom Gustav Lindström.