Fortsatt tungt för AIK – förlust mot Tingsryd

Publicerad 2019-11-24

Bobo-effekten har svalnat.

AIK åkte på ytterligare ett nederlag hemma mot Tingsryd.

Lagets elfte förlust på de tolv senaste matcherna.

Efter nio raka förluster vann AIK vann direkt med nye tränaren Bobo Simensen i onsdags.

– Jag blir så otroligt stolt. Jag vet hur tufft det har varit för grabbarna som har lidit i nio matcher, sade han då.

Andra raka förlusten

I Simensens andra match som tränare, borta mot Modo i fredags, räckte dock inte laget till.

I kväll var AIK tillbaka hemma på Hovet. Då inkasserades ytterligare en förlust mot Tingsryd.

Bortalaget gick upp till en 3–0-ledning i andra perioden innan Jacob Svensson reducerade.

Fast i botten

Med fem minuter kvar bjöd Tingsryd sedan på hockeygodis när Felix Olsson avslutade ett vackert klapp-klapp-spel framför mål.

Tingsryd vann med 4–1 och eftersom Mora vann borta mot Almtuna ökade avståndet till säker mark i tabellen för AIK. Laget har nu sex poäng upp till just Almtuna på tolfteplats.