Magnus Johansson bakom Linköpings vändning

Magnus Johansson var på väg att bli syndabock efter ett juniormisstag.

Men landslagsbacken låg med två mål bakom Linköpings vändning.

LHC vann med 6–2 och nu är det utjämnat i matchserien.

Frölunda, som vann första matchen i Scandinavium, fick annars en kanonstart i Cloetta Center. Rutinerade LHC-backen Magnus Johansson slarvade med pucken i mittzonen och Riku Hahl skickade fram pucken till Fredrik Pettersson som, i box play, kunde sätta 1–0 mellan benen på Fredrik Norrena.

Men Linköping bjöds in i matchen innan första perioden var över – via en tavla från Frölundamålvakten Johan ”Honken” Holmqvist. Mattias Carlsson svepte iväg ett slumpskott och Holmqvist tappade in pucken bakom sig.

I andra perioden tog LHC kommandot efter två snabba mål. Sebastian Karlsson fick pucken nära målet och skickade med ryggen mot målet in en backhand bakom Holmqvist. Bara knappt två minuter senare nådde Tony Mårtenssons passning från bakom målet fram till Magnus Johansson som direktsköt 3–1.

I tredje perioden punkterade Johansson matchen efter 5.15 då han slängde iväg ett dragskott från blålinjen som en skymd Johan Holmqvist var chanslös på.

Ett uppgivet Frölunda lät Jaroslav Hlinka rinna igenom och stänka in 5-1 i krysset. Fredrik Pettersson reducerade, men Andreas Pihl satte 6–2 i tom kasse.