Ryssland vände efter målvaktsbyte

Uppdaterad 2011-05-04 | Publicerad 2011-05-03

Morozov avgjorde matchen

Slovakien tvingade Ryssland till ett målvaktsbyte efter att ha vänt matchen med två snabba mål.

Konstantin Barulin spikade igen och ryssarna vände och vann med 4–3.

Ishockey-VM

Stormötet i grupp A blixtrade till direkt och Rysslands Alexander Radulov sprätte upp 1–0 i krysset efter bara 58 sekunder. Men Slovakien svarade genom Miroslav Satan med ett tennismål halvminuten efter.

Ryssland tog återigen ledningen men Slovakien vände från 1–2 till 3–2 på mindre än två minuter i mitten av den andra perioden.

Och efter Marian Gaboriks och Ladislav Nagys mål bytte Ryssland ut Evgeni Nabokov i målet – och vände matchen.

Storstjärnan Alexie Morozov vaknade äntligen i det ryska laget och satte avgörandet 4–3 i början av den tredje perioden, samtidigt som Konstantin Barulin stoppade de slovakiska stjärnorna under pressen mot slutet.

I Sveriges motgrupp utspelades tv-puckscener efter att Frankrike suddenbesegrat Vitryssland med 2–1 och därmed tagit sig vidare från grupp B.

Kevin Hecquefeuille satte avgörandet bara 46 sekunder in på förlängningen.

Frankrike tar inte med sig några poäng till andrarundan men visade ingen besvikelse över det.