Rasar mot stjärnans matchstraff: ”Bullshit”

Slovakien knep en poäng mot Kanada.

Detta trots att lagets stjärna Libor Hudacek fick matchstraff i andra perioden.

– Bullshit, fnyser lagkamraten Samuel Knazko i SVT.

Det blev en stökig, jämn och utdragen match mellan Kanada och Slovakien i Riga.

Det delades ut hela nio utvisningar till vardera lag innan Kanada till slut vann med 2–1 efter ett dramatiskt straffavgörande.

Matchens snackis inträffade i slutet av andra perioden när Slovakiens storstjärna Libor Hudacek fick matchstraff för boarding. Han tacklade MacKenzie Weegar bakifrån och kanadensaren slog ansiktet i sargkanten.

– Hudacek ser siffrorna på ryggen och borde undvika tacklingen, sa SVT-experten Håkan Loob.

Rasar mot matchstraffet

Slovakiske backen Samuel Knazko höll inte med domarna om bedömningen.

– Det är skitsnack. Jag ber om ursäkt för mitt språk, men de borde också fått ett matchstraff. Vi fick det för andra gången i turneringen. Det är sorgligt, men så är det i hockey, säger han i SVT.

Drömmål av Leksandsduon

Buffalo Sabres Jack Quinn sköt den avgörande straffen för Kanada, men matchens läckerbit var Slovakiens 1–1-mål signerat just Libor Hudacek i samarbete med Leksands stjärnduo Marek Hrivik och Peter Cehlarik.

Cehlarik avslutade klapp-klapp-spelet med att raka in pucken i nästintill öppet mål.

– VM:s snyggaste mål, sa SVT-experten Daniel Rudslätt.

Tyskland har fått tuffast möjliga start på VM.

Efter inledande förluster mot både Tre Kronor och Finland väntade ytterligare en stornation, USA, under måndagen.

Tyskarna ledde med 2–1 inför tredje perioden, men det blev till slut förlust med 2–3.