Publicerad 2019-10-05

Leksands kräftgång i SDHL fortsätter.

Dagens förlust mot Modo var lagets sjunde raka.

Dalalaget har ännu inte tagit en poäng den här säsongen.

Leksand slutade på fjärde plats i SDHL:s grundserie förra året på 65 inspelade poäng.

Sju omgångar in på årets säsong har laget ännu inte tagit en enda poäng.

I går förlorade laget mot Luleå med 3–6 och i kväll blev Modo för svåra hemma i Tegera arena.

Blev nollade

Modomålvakten Klara Peslarova följde upp sitt storspel mot Brynäs i går genom att rädda alla 23 skott hon fick på sig i 4–0-segern. Maja Grundström gjorde sina två första mål för säsongen för bortalaget.

Nu väntar dessutom åtta raka matcher på bortaplan för Leksand som har inlett med att spela fem av de sju första matcherna hemma.

Serieledande HV71 fortsätter att övertyga. I kväll tog laget sin sjätte trepoängare mot överraskningslaget SDE. Kennedy Marchment gjorde hattrick i 7–2-segern.

De regerande mästarna Luleå tog sin andra raka seger borta mot Brynäs. Noora Tulus blev stor matchvinnare då hon gjorde både 2–2 och 3–2 i den tredje perioden.

AIK vann borta mot Göteborg med 4–1. Erica Udén Johansson la grunden till segern med sina två mål i första perioden. Meeri Räisänen räddade 29 av 30 skott i AIK-målet.