Leksand föll tungt mot Karlskoga

Publicerad 2016-01-30

Frans Tuohimaa tillbaka i Leksandskassen efter magsjuka

Leksand tog en tung seger mot Almtuna i torsdags.

Det spelet var som bortblåst när man åka på en lika tung förlust borta mot Karlskoga.

Leksands IF

I torsdags gick det bra för ett decimerat Leksand. Trots att sju spelare saknades lyckades man ta säsongens första seger mot Almtuna med 4–1.

Mot Karlskoga, med tre spelare tillbaka i laget, gick det sämre.

Hemmalaget visade direkt från start mer energi än Leksand.

Gästerna gjorde stora misstag nära egen kasse där Karlskogaspelarna fick hålla till och så gott som ostört göra tre mål mot Leksands noll på två perioder.

Marcus Nilsson inledde målskyttet – och avslutade det också genom att sätta 4–0 målet i den tredje perioden.

AIK vände och vann

Vita Hästen höll på att ta en tung seger mot serieledaren AIK. Efter en rivstart av hemmalaget stod det 2–0 efter en period.

Men matchbilden förändrades helt när Vita Hästens Rickard Palmberg drog på sig matchstraff efter en tuff tackling.

AIK gjorde två mål i powerplay till 2–2 efter andra perioden. Topplaget hade vaknat och i den sista perioden utökade man ledningen ytterligare, bland annat gjorde Malte Strömwall sitt 22:a mål för säsongen. Vita Hästen reducerade till 3–5, men kom inte närmare är så.

Pär Hellenberg, assisterande tränare Vita Hästen

– Andra perioden äger vi totalt till utvisningen, där borde vi avgjort. Vi vet att AIK är bra i PP men åker på en tekningsvariant, när dom gör 4-2 tappar vi energin, säger assisterande tränaren Pär Hellenberg till Vita Hästens webbplats.