Svensksuccé i superkedjan

Publicerad 2022-01-15

Gabriel Landeskog saknades då han sitter i karantän.

Då fick Andre Burakovsky chansen i Colorado Avalanches superkedja – och levererade direkt. ”Avs” vann mot Arizona Coyotes med 4–3 efter straffar.

Colorado har utvecklats till ett av ligans bästa lag. Mycket tack vare superstjärnorna, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen. Vanligtvis är svenske lagkaptenen, Gabriel Landeskog tredjelänken i superkedjan men han fick kasta in handduken på grund av att han testat positivt för covid-19.

Då fick Andre Burakovsky chansen bredvid superstjärnorna – och tog den. Han började med att spela fram till ledningsmålet, signerat Mikko Rantanen tidigt i den första perioden.

Burakovskys delikatess

Avalanche gick upp till 2–0 men ”Yotes” gav sig inte. Reduceringen kom sent i första perioden och i den andra perioden pricksköt Johan Larsson in kvitteringen. Det var Larssons fjärde mål för säsongen.

Arizona Coyotes vände till 3–2 och med mindre än minuten kvar så klev Andre Burakovsky fram och bjöd på en riktig delikatess.

Han fick pucken serverad till sig i mittzon och kom med bra fart. Burakovsky tog emot pucken och i samma andetag tråcklade han sig igenom försvaret och pricksköt kvitteringen.

Matchen avgjordes på straffar och där satte Nazem Kadri det enda målet och Avalanche tog hem segern med 4–3.

Andre Burakovsky firar sitt mål tillsammans med Mikko Rantanen.

Gustav Forsling gjorde sitt första mål för säsongen när Florida Panthers körde över Dallas Stars med 7–1. Backen blev serverad ett helt öppet mål och kunde då göra sin 19:e poäng på 32 matcher. Matchens gigant var Sam Bennet som gjorde tre mål och en assist.

Victor Rask var uppsatt på waivers och hans framtid i Minnesota Wilds är oklar. Men det stoppade inte honom från att göra ett mål i målkalaset mot Anaheim Ducks, där Minnesota vann med 7–3. Det var Rasks femte mål för säsongen. Norska stjärnan, Mats Zuccarello, stod för tre poäng. Fördelat på två mål och en assist.