Uppdaterad 2018-12-12 | Publicerad 2018-12-11

Malmö är utslagna ur CHL.

Malmös är ute ur CHL efter att ha förlorat mot München efter förlängning.

Den stora snackisen efteråt var ett bortdömt Malmömål.

– Domaren bad om ursäkt och erkände sitt stora misstag och skämdes väl över det ganska rejält, säger Malmös tränare Peter Andersson i Viasat.

Första kvartsfinalmötet i München slutade 2-1 i tyskarnas favör. En tajt match där det dröjde ända fram till den tredje perioden innan Malmös Frederik Storm gjorde matchens första mål.

I kvällens retur gick det betydligt snabbare för Malmö att ta ledningen. Emil Sylvegård gav skåningarna ledningen efter 2.58 och Johan Olofsson utökade ledningen via ett tyskt knä.

”Erkände sitt stora misstag”

Sedan gick det snabbt åt andra hållet. Med tre mål inom fyra och en halv minut hade tyskarna vänt på tillställningen och ryckt åt sig en 5-3-ledning totalt.

Matchens mest omdiskuterade situation var när Lars Bryggman vispade in en retur. Men domaren hade redan blåst då han uppfattade det som att målvakten hade pucken. Något som ledde till stora protester från hemmalaget.

– Vi får ett mål bortdömt som var regelrätt, säger Malmös tränare i Viasat och fortsätter:

– Han bad om ursäkt och erkände sitt stora misstag och skämdes väl över det ganska rejält. Men han kan ju inte ändra det beslutet, det är klart att det var tufft för oss.

Gjorde hattrick

Men det bortdömda målet till trots, Malmö kom tillbaka och Frederik Storms vackra solomål med knappt sju minuter kvar av tredje perioden innebar 6-6 totalt och förlängning.

Där tog CHL-äventyret slut för Malmös del då Trevor Parkes sköt hem segern till München, hans tredje mål för kvällen.