Hattrick av Malte Strömwall – på under tio minuter

Publicerad 2024-02-15

Nio minuter och 36 sekunder.

Sen hade Frölundas Malte Strömwall fullbordat sitt hattrick mot serieledaren Växjö.

Det fjärde snabbaste i SHL:s historia.

Frölundas förstakedja med firma Strömwall, Ruohomaa och Friberg hade lekstuga mot Växjö i början av första perioden. Innan tio minuter var spelade hade forwarden Malte Strömwall gjort tre mål.

Första målet kom redan efter 78 sekunder efter ett fint förarbete av Linus Högberg och Mikael Ruohomaa. Den sistnämnde har gjort succé sedan han värvades från Modo mitt under säsongen. Ruohomaa assisterade även till Strömwalls andra mål som han gjorde på ett friläge.

– Vi kommer ut hungriga och tar vara på vara chanser. Kul inledning på matchen, säger Strömwall till TV4 Play.

”Han fuskar lite där”

Två minuter efter 2–0 fullbordade 29-åringen sitt hattrick efter att ha vallat in pucken via Växjös målvakt Emil Larmi. Det var hans andra mål gjort bakom förlängd mållinje.

Malte Strömwall jublar.

– Min första tanke är att gå köksvägen runt. Men han fuskar lite så jag försöker pilla in den där vid vaden. Jag vet att jag skapar otroligt mycket och har inte tvivlat en sekund. Gör man bra saker under en lång tid så brukar man få ett bra resultat.

Strömwall står nu på elva mål och 19 assist för Frölunda under SHL-säsongen.

Växjö reducerade sedan två gånger om innan Ruohomaa och Friberg samarbetade till 4–2 för Frölunda.

Göteborgarna vann matchen med 5–3 och har den längsta pågående segersviten i SHL med sju raka vinster.