HV71 gjorde självmål – från anfallszonen

Publicerad 2019-12-26

HV71 jagade ett ledningsmål mot Leksand.

Då gjorde hemmalaget i stället självmål.

– Det är sällan man ser, säger C Mores expert Niklas Wikegård.

HV71 tog ut målvakten vid en avvaktande utvisning i början av den tredje perioden vid ställningen 1-1. Men i stället för ett ledningsmål för hemmalaget blev det något helt annat.

Filip Sandberg slog en hög passning som Alexander Bergström inte fick tag på. I stället gled pucken in i öppet mål och Leksand hade 2-1.

– Passningen är en halv meter för hög för en back att ta. Det är ruggigt flyt för Leksand och oflyt för HV71, säger Niklas Wikegård och fortsätter:

– Det var många år sedan jag såg ett sådant mål.

Kvitterade efter straffmiss

Eftersom hockey inte använder sig av självmål fick Daniel Gunnarsson, som var den sista Leksandsspelaren att röra pucken, målet.

Kort efter målet fick Leksand också straff, men Jonas Gunnarsson stod för en viktig räddning. I stället för 3–1 kunde HV sätta kvitteringen genom Johannes Kinnvall bara minuter senare.

Matchen fick avgöras på straffar och där var hemmalaget starkast.