Ilska efter nya smällen: ”Bara korkat”

Publicerad 2020-01-19

NEW YORK. I Winter Classic-matchen på nyårsdagen tog det bara tre minuter innan Corey Perry hade fått matchstraff – och sedermera blev avstängd – för en brutal armbåge i huvudet på Nashville-backen Ryan Ellis.

I natt slog den vårdslöse veteranen till igen – den här gången med ett knä i huvudet på Minnesota-målvakten Alex Stalock.

– Det är bara korkat,  säger offret.

Knappt fem minuter återstod av mötet mellan Minnesota och Dallas i St. Paul och hemmalaget hade ledningen med förkrossande 6-0, så det fanns inget kvar att spela för.

Ändå fullföljde Corey Perry en attack mot kassen och körde in ett knä rakt i huvudet på Wild-målvakten Alex Stalock.

Stalock blev rosenrasande och det blev hans lagkamrater också, så kalabalik utbröt bakom kassen.

– Vad hade vi kvar, några minuter? Och det står 6-0. Jag fattar inte hur han inte kan hindra sig själv i det läget. Det är utan tvekan ett knä i huvudet, säger keepern till The Athletic.

”Kan bara inte låta bli”

– Och det är bara tre veckor sedan han fick matchstraff i utomhusmatchen för en armbåge i huvudet på en kille. Han kan bara inte låta bli, fast han vet att han gör fel. Hoppas ligan tittar på det här, det är så korkat.

Det var Nashville-backen Ryan Ellis Perry knockade i Winter Classic-matchen. Då bestraffades han med fem matchers avstängning (medan Ellis fortfarande vårdas för hjärnskakning och inte kan spela)..

Wild hann för övrigt göra ytterligare ett mål på det plötsligen märkligt formsvaga Dallas och vann alltså med 7-0.