Dansk hjälte efter stjärnans misstag

Publicerad 2015-11-10

Arizona vann efter förlängning

Anaheim-stjärnan Ryan Getzlaf misslyckades med en droppassning i mittzon under förlängningen.

På friläget som uppstod för Arizona-dansken Mikkel Bödker fintade han bort sin landsman Frederik Andersen i målet och avgjorde.

Anders Lindbäck släppte in två tidiga mål, men stod alltså ändå som segrare efter drygt 61 minuters spel.

– Lindbäck spelade väldigt bra och höll oss kvar i matchen när vi hade en svacka. Till slut blev det här en stor seger, säger Arizonas tvåmålsskytt Max Domi.

Den svenske målvaktens Arizona vände 0–2-underläget borta mot Anaheim och vann NHL-matchen efter förlängning med 4–3.

Det var Lindbäcks andra seger på fem matcher i Arizona. Han räddade 33 skott, varav fem när Anaheim hade två man mer på isen.

Anaheims Chris Stewart och Ryan Kesler gjorde mål under en dryg minut i början av matchen. Arizonas Anthony Duclair, ett mål, och Max Domi, två, gav svar på tal i den andra perioden då de svarade för tre mål. Anaheims finländare Sami Vatanen kvitterade till 3–3 i mitten av den tredje perioden. En annan nordbo, dansken Mikkel Bødker, avgjorde 1.18 in i förlängningen och valdes till matchens bäste spelare.