Sedan fick Leksand målvakten Atte Engren skadad och förlorade mot Skellefteå.

– Skellefteå har ett högre tempo än oss och kanske gör det oss lite stressade, säger tränaren Per-Erik Johnsson.

Leksands IF
Jonas Levén och Gereon Dahlgren missade bortamatchen mot Skellefteå.

Leksand hade ingen enkel resa upp till Skellefteå. Flygplanet som skulle ta laget till norr gick sönder.

Ett nytt plan fick kallas in men då var det för litet. Det gjorde att målvaktstränaren Jonas Levén och assisterande tränaren Gereon Dahlgren fick stanna hemma.

– Det var fel och strul och när det andra kom fick vi inte plats, säger Levén.

Hur avgjorde ni vilka som skulle stanna hemma?

– Det var inte så svårt, någon spelare kunde inte vara hemma så det fick bli vi. Det var inget märkvärdigt. Men vi vet inte ens om de kommer hem nu.

Tränarna fick i stället följa matchen på tv och det var ingen rolig syn.

Skellefteå tog ledningen efter att Linus Lindström fått pucken på sig och stött in den i mål. Sebastian Aho ökade sedan på till 2-0 innan Sondre Olden reducerade tidigt i den andra perioden.

Men innan den var slut hade Emil Pettersson satt 3-1 efter att han blivit snyggt framspelad av Adam Pettersson.

Tvingades byta målvakt

Skellefteå, som redan saknar viktiga backduon Niclas Burström och Kyle Cumiskey och dessutom Pär Lindholm och Axel Holmström, såg ut att åka på en ny tung skadesmäll i slutet av den andra perioden. Fredrik Lindgren åkte in i sargen efter en kampsituation i hörnet och såg ut att skada foten, men Skellefteåspelaren var tillbaka redan i den tredje perioden.

– Leksandspelaren vill inget illa, men jag tycker ändå att det är vårdslöst. Linkans fot hamnar i en dålig position, man måste visa mer respekt där även om jag inte kan tänka mig att de har uppsåt att skada, sa Emil Pettersson till C More i paus.

I stället var det Leksand som fick klara sig utan en viktig spelare. Målvakten Atte Engren tvingades kliva av skadad med fem minuter kvar och Jonas Arntzen fick debutera i SHL.

Arnrzen hann inte vara på isen i många sekunder innan Oscar Möller satte slutresultatet 4-1 till Skellefteå.

– Vi är två mål bättre än förlusten hemifrån. Sedan tycker att jag att vi är med lite i deras uppbyggnad till målen som har med hastigheten att göra. Skellefteå har ett högre tempo än oss och kanske gör oss lite stressade, säger tränaren Per-Erik Johnsson till C More.