Erik Karlsson missar nattens ödesmatch i Stanley Cup

avPer Bjurman

ST. LOUIS. Erik Karlsson missar San Jose Sharks måste-match i St. Louis natt.

Den svenske backstjärnan är så illa tilltygad i sina ljumskar att han inte ens flugit med laget till Missouri.

– Andra får kliva fram i skadade spelares frånvaro, säger coachen Pete DeBoer, som också tvingas klara sig utan Tomas Hertl och, kanske, Joe Pavelski.

Redan under de senaste två matcherna i i den pågående konferensfinalen mellan Blues och Sharks har det varit uppenbart att Erik Karlsson lider svårt av den ljumskskada som hindrade honom att spela under andra halvan av grundserien.

I matinén i söndags satt han och grimaserade illa i båset efter varje byte – och inför tredje perioden tvingades han slänga in handduken.

Tvingas till vila

Och nu kommer alltså beskedet att den småländske stjärnan inte kan spela alls i nattens ”do-or-die”-match i Enterprise Center.

– Nej, varken Erik eller Tomas Hertl har flugit med laget hit, säger coachen Pete DeBoer på en presskonferens efter tisdagens morgonvärmning.

– Joe Pavelski här här och vad gäller honom tar vi beslut strax innan matchstart.

Svensk ersätter

DeBoer kan förstås inte förneka att det är tunga avbräck, men tror ändå att hans mannar kan vinna och tvinga fram en sjunde, direkt avgörande duell i San Jose på torsdag.

– Vi har varit i den här situationen förr, vi vet att vi kan göra det. Andra får kliva fram i de skadade spelarnas frånvaro.

Till exempel Tim Heed.

Den 28-årige svensken – tidigare i Södertälje, Malmö, Växjö och Skellefteå – ersätter Erik Karlsson i backuppställningen.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL