Ny derbyförlust för Oskarshamn

Uppdaterad 2019-10-08 | Publicerad 2019-10-03

Nykomlingens första smålandsderby någonsin i SHL, borta mot Växjö, resulterade i en knapp förlust.

I nästa försök kom man ännu närmare. Men till slut vände HV71 och vann med 3–2, efter förlängning, borta mot Oskarshamn.

IK Oskarshamn

För bara en tid sedan hade laget tre raka segrar samt topposition i tabellen. Därefter följde ett par förluster och möjligen fanns det funderingar om SHL-verkligheten kommit ikapp den, på förhand, så bottentippade nykomlingen Oskarshamn.

Länge målsnålt

HV71 kom till derbyt på småländska ostkusten med en storseger i ”E4-derbyt” mot Linköping i färskt minne. Högljutt på de fullsatta läktarna och underhållande spel från båda lagen gjorde festen.

Trots att spelet stundtals bjöd underhållning på hög nivå var matchen mållös en bra stund. Såväl Oskarshamn som HV71 tilldömdes sina tillfällen att spela powerplay och båda lagen lyckades då skapa riktigt vassa målchanser. Men matchens målvakter, Tex Williamsson i Oskarshamn samt HV71:s 18-åring Hugo Alnefelt, presterade båda spel av hög klass.

Med drygt sju minuter kvar av den andra perioden tog Oskarshamn ledningen. Nichlas Hardt gjorde inget misstag när Tyler Kellehers magiska pass nådde hans blad.

– Han är en speciell spelare, oerhört tacksam att få spela med honom, sade målskytten Hardt om Kelleher i en pausintervju med C More.

Oskarshamn hade läget att välta väletablerade ”storebror” från nordvästra delen av landskapet. Rok Ticar fick, på nyspolad is, chansen att utöka på straffslag men unge Alnefelt i HV-målet gjorde en strålande parad.

Knappt halvvägs in i den tredje perioden kom vändningen då Markus Lauridsen samt Anthony Camara nätade för HV71. Men Oskarshamns Isak Pantzare kontrade med en kvitteringspuck.

Sandberg segerskytt

Efter 60 minuters spel stod det klart att båda lagen skulle lämna isen med poäng. Christian Sandberg sköt segern till HV71.