Var pucken inne...?

Uppdaterad 2011-05-13 | Publicerad 2011-05-12

Ryssarna tyckte att det var mål, kanadensarna tyckte det inte.

Från tv-bilderna var det mer eller mindre omöjligt att avgöra om hela pucken efter Ilja Nikulins projektil verkligen var över mållinjen.

Efter drygt fem minuters granskande valde videodomaren att ge nordamerikanerna rätt.

Ishockey-VM

Små marginaler brukar man tala om inom idrotten.

Kvällens match mellan Ryssland och Kanada innehöll ett lysande exempel på den tränarklyschan.

Ryssarna låg under med 0–1 i inledningen av den tredje perioden när backbjässen Ilja Nikulin pangade in kvitteringen.

Trodde han, ja.

Pucken studsade dock snabbt ut och med blotta ögat var det omöjligt att se om hela gummitrissan verkligen var över mållinjen.

Otaliga reprisbilder

Otaliga reprisbilder rullade under den drygt fem minuter långa videogranskningen och inte ens de kunde, otvetydigt, visa sanningen.

Till slut gav domarduon Christer Lärking och Danny Kurmann ett besked: inget mål.

Kanada jublade över beskedet – men i det ryska lägret knöt man näven och körde vidare.

Det gav resultat.

Alexej Kaigorodovs 1–1-mål i numerärt underläge – som verkligen inte behövde videogranskas – var matchens delikatess.

Kort därefter var vändningen fullbordad när Ilja Kovaltjuk, som inte hade gjort ett enda mål i turneringen, prickade in 2–1 – vilket skulle visa bli slutresultatet.