Vann för åttonde matchen i rad

Publicerad 2019-02-26

Inget kan stoppa Färjestads segertåg just nu.

Skellefteå stod för ett tappert försök, men föll till slut kort.

– Det var rånarluvor på i dag, säger Färjestads Mikael Wikstrand till efter vinst med 3–1.

Färjestad BK

Skellefteå pressade Färjestad hårt och vann skotten överlägset (35–18), men det räckte ändå inte.

De grönvita gästernas målvakt Adam Werner arbetade följsamt och tålmodigt med sitt försvar, Michael Lindqvist vässade till sin redan sylvassa poängstatistik och Färjestad löste till slut ännu en seger.

Lagets åttonde i rad och de håller därför fortfarande undan Luleå i kampen om den åtråvärda förstaplatsen.

– Vi är ett krigargäng och i dag hade vi det jobbigt hela matchen. Det rånarluvor på och vi fick kriga, säger Färjestad-försvararen Mikael Wikstrand till C More efter vinsten.

Wikstrand hyllar målvakten Adam Werner för hans insats.

– Han räddar oss och fixar tre poäng i dag. Han måste spela på topp när vi spelar som vi gjorde i dag.

Målade i boxplay

Det var Linus Johansson som gav Färjestad ledningen i matchen. Han gick på kontring i numerärt underläge och dunkade in 0–1 efter knappt tolv minuter.

Skellefteå lyckades kvittera, Oscar Möller med 25 sekunder kvar av första perioden, och likaläget stod sig fram till den tredje perioden.

Men där klev Michael Lindqvist fram ännu en gång. Forwarden satte 2–1, hans tolfte poäng på de sju senaste matcherna, och försatte Skellefteå i en brygga de aldrig skulle ta sig ur.

Med åtta minuter kvar att spela fastställde Jesper Olofsson slutresultatet till 1–3.

Mörka sviten förlängs

Noterbart är att detta var Skellefteås femte raka förlust på hemmaplan. De fortsätter således tappa mark på topp 6-platserna.

Huvudtränaren Tommy Samuelssons lösning på att bryta den dystra hemmasviten?

– Vi måste vinna nästa gång så det inte blir sex, säger han i C More.