Nicklas Bäckström med maximalt oflyt

Otroligt att det inte blir mål för svensken på friläget

Publicerad 2018-11-15

Vilket maximalt missflyt, ”Bäckis”.

VId ställningen 1–1 fick Washington-svensken chansen att avgöra nattens bortamatch mot Winnipeg.

Men pucken träffade ribban, dansade på mållinjen i flera sekunder, träffade stolpen – och vägrade gå i mål på ett märkligt sätt.

Sedan avgjorde Jets och vann med 3–1.

Nicklas Bäckströms gyllene chans kom med drygt 15 minuter kvar av den tredje perioden vid ställningen 1–1.

”Bäckis – som också hade en poängsvit på sex raka matcher att försvara – kom ren med Jets-målvakten Connor Hellebyuck.

Svenskens första skott räddade Hellebyuck, men Bäckström högg på returen och då gick pucken via målvakten i högra stolpen, upp i ribban, fladdrade vidare, studsade ned på mållinjen, backen Dustin Byfuglien försökte rensa, träffade Helleybuyck igen, trissan fortsatte dansa på linjen och träffade till slut den andra stolpen.

”Det är mål. Det är mål!”

Lagkamraten Alexander Ovetjkin ropade enligt tv-kommentatorerna ”It’s a goal. It’s a goal!”

Men repriserna visade att marginalerna var mot Washington.

– Det var panik. Stor panik. Jag tror ”Buff” räddade det om jag ska vara ärlig. Jag tror pucken var på väg in och han slog bort den och höll den på rätt sida av linjen, sa Connor Hellebyuck efter matchen.

I stället kunde Winnipeg-backen Ben Chiarot tre minuter senare skjuta 2–1 och på slutet satte Kyle Connor 3–1 i tom bur när Capitals med en extra utespelare försökte kvittera.

Målkungarna mållösa

Inför matchen snackades det mycket om duellen mellan målkungarna Patrik Laine, 20, och Alexander Ovetjkin, 33.

De två har gjort flest mål i NHL sedan Laine debuterade i oktober 2016. Laine hade 88 mål, Ovetjkin 94 inför nattens möte.

Men båda klev av isen mållösa trots tre skott av Laine och nio (!) av ”Ovie”.

Nödläges-målvakt på plats

En pikant detalj: Washingtons ordinarie målvakt Braden Holtby skadades inför matchen och i kassen ställdes andrekeepern Pheonix Copley.

Reserv för reserven? Jo, en viss Gavin McHale, 31 – som inte stått en match sedan 2015 och då bara i lägre ligor – eftersom Capitals inte hann flyga in en tredjemålvakt.

Nu hände inget med Copley och den två meter långe ”emergency”-målvakten McHale slapp hoppa in.

Men McHale – till vardags målvaktstränare för ett damlag i Manitoba – fick inte sitta med laget på bänken utan placerades ombytt på en stol vid sargkanten långt från spelarbåsen.

Washington hade mer oflyt under matchen. Både Jevgenij Kuznetsov (i första perioden) och TJ Oshie (i slutet av tredje) drabbades av förmodade huvudskador.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se