Jesper Frödén fortsätter producera mål för "Gnaget"

AIK är nya serieledare i Hockeyallsvenskan.

Det efter att laget besegrade Asplöven hemma på Hovet med 3-1.

– Vi gör ingen bra match idag men jag är nöjd att vi kan vinna trots det, säger AIK:s tränare Roger Melin till C More.

Jesper Frödén.

Det var ett starkt AIK som kom till matchen mot Asplöven med endast en förlust på hemmaplan i år.

Hemmalaget tog kommandot redan från start och hade flera chanser att ta ledningen redan efter några minuter. Nollan skulle också spräckas och Daniel Olsson-Trkulja avlossade ett skott från blå som studsade via spelare in i mål bakom en ställd Ronan Quemener i Asplövens mål.

AIK kunde också utöka ledningen i den andra perioden genom glödheta Jesper Frödén, som nu gjort mål i fyra raka matcher.

Missade straff

Men Asplöven gav sig inte. Efter slarv i AIK-försvaret fick Colin Long ren gata i slottet och kunde placera in reduceringen. Haparanda-laget hade också möjligeten att kvittera på straff men skottet från Simon Olsson tog i ribban.

AIK kunde sätta 3-1 i tom kasse i matchens sista sekund och tog i och med segern över serieledningen i Hockeyallsvenskan, en poäng före Tingsryd.

Laget har imponerat stort på hemmaplan i år och har på nio matcher endast en förlust.

– Jag är oerhört nöjd med att vi kan vinna trots att vi inte gör en bra match, det är starkt. Vi behöver ändå komma tillbaka till ett enklare spel som vi har haft tidigare. Nu krånglar vi till det och vi spelar omständigt och långsamt, säger Melin till C More.