Andersen stod i ny förlust för Toronto

Publicerad 2019-12-05

Utespelarna tog på sig målregnet bakom Frederik Andersen häromdagen, och dansken fick vakta buren även mot Colorado.

Det blev en målfattigare match, men en ny förlust för Maple Leafs, 1–3.

I 1–6-förlusten mot Philadelphia i tisdags släppte Toronto in fyra mål på tre minuter i matchens slutskede. Men det haveriet tog utespelarna på sig ansvaret för.

Så Andersen stod även mot Colorado på onsdagen, och höll då nollan halva matchen. Men Nathan MacKinnon är en av NHL:s bästa målspottare denna säsong, och kunde efter tio minuter i andra perioden slå in 1–0 för Colorado.

Zach Hyman utjämnade strax, men i tredje perioden var Andersen chanslös på ett stenhårt skott från Valerij Nitjusjkin. Målet föranleddes av en riktig blunder i power play. Jason Spezza tappade klubban och krockade med Morgan Rielly på blålinjen och gav den store Nitjusjkin fritt fram.

Torontos målvakt plockades sedan ut, och Joonas Donskoi kunde fastställa slutresultatet i tom bur – Colorados 100:e mål för säsongen.

Svenskar på väg tillbaka

Både André Burakovsky och Gabriel Landeskog har varit skadade, men tränar nu med Colorado och kan vara tillbaka i torsdagens möte med Montreal.

Toronto har alltså fortsatt svårt att riktigt lyfta under den nye tränaren Sheldon Keefe. Han tog över sedan laget åkt på sex förluster i rad, och har hittills uppnått fyra segrar på sju spelade matcher.

Marcus Pettersson noterades för en assist när Pittsburgh besegrade St Louis med 3–0.

Ottawa skrällde mot Edmonton och vann med klara 5–2. Oscar Klefbom gjorde ett av Edmontons tröstmål.

Washington tog femte raka segern när man besegrade bottenlaget Los Angeles med 3–1. Caps-försvararen John Carlsson gjorde två mål och Washington leder alltjämt sin division.