Örebro gav bort segern i Jönköping

Reporter: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:

Örebro gav bort segern borta mot HV71.

I blåvita retrotröjor avgjorde Jönköpings-laget i powerplay.

– Vi är det bättre laget. Vi bör vinna den här matchen. HV vinner matchen i special teams, säger tränaren Niklas Eriksson.

Inför matchen hyllades spelarna från HV71:s lag från säsongen 1984/85 när de tog sig till SHL. Men det var ingen vacker föreställning legendarena bjöds på.

Trots det fick man med sig alla tre poängen hemma mot Örebro – och man hade sitt powerplay att tacka för det.

Örebro det bättre laget

33–15 i skott talade sitt tydliga språk. Det var Örebros match, men en storspelande Hugo Alnefelt och ett ineffektivt anfallsspel blev Örebros fall.

– Det är vi som för spelet och har tryck i deras zon. Men det är tajt, det gäller att göra rätt grejer, det är vad det kommer handla om hela serien nu. Bra dagliga vanor som ska sitta nu, säger Örebros Ludvig Rensfeldt.

Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Powerplay avgjorde

HV71:s två första mål kom i powerplay, och det tredje kom efter försvarsmisstag av Örebro.

– Vi ger de lite för enkla mål i tredje perioden. Vi är det bättre laget fem mot fem. De vinner matchen i special teams. Två mål i powerplay, säger Örebros tränare Niklas Eriksson och fortsätter:

– Vi får inga enkla mål. Vi får kämpa för målen, och ger motståndarna lite för enkla. Men spelmässigt gör vi många bra saker idag.

Eriksson anser att det finns mycket att bygga vidare på till seriens slutspurt och att det gäller att ta en match i taget.

– Det gäller att fortsätta som vi gör idag, för då kommer det att vända. Det gäller att inte ge upp, och kämpa ännu hårdare.

Publicerad: