Joakim Lindström gjorde sin 500:e poäng i SHL

Uppdaterad 2022-12-09 | Publicerad 2022-12-08

Joakim Lindström, 39, nådde i kväll en mäktig milstolpe.

Skellefteåstjärnan hade en helkväll borta mot Malmö och stod för sin 503:e SHL-poäng.

– Jag har en bra kedjepolare med Pär Lindholm här, så det är kul att spela, säger han i C More.

Han inledde matchen med att skuggboxas lite mot Emil Sylvegård strax före första tekning.

Tre minuter och 23 sekunder senare hade Joakim Lindström spelat fram Pär Lindholm till Skellefteås 1–0-mål mot Malmö i bortamatchen.

Gästerna, med tio raka segrar i ryggen, fick således en drömstart i matchen.

Målet videogranskades efter att målvakten Adam Werner flyttat sin egna målbur, men godkändes snabbt när domarna fick se målet i repris.

JÄTTELISTA: Här är kioskpriserna i SHL & hockeyallsvenskan

Historiska poängen

Lindholm åkte då fram och tog pucken av domarna för att kunna ge den till sin 39-årige lagkamrat.

Joakim Lindström svarade nämligen för sitt 500:e SHL-poäng i och med assisten och gick därmed om Håkan Loob, som står på 499. En stund senare gjorde Lindström även mål. När västerbottningarna kvitterade till 4–4 med två minuter kvar att spela kom tredje Joakim Lindström-poängen i matchen.

Vem som avgjorde i förlängningen? Givetvis veteranen, som gjorde fyra poäng i matchen och nu står på 503 SHL-poäng. Skellefteå har elva raka segrar i ligaspelet nu. För Malmö var det elfte (!) raka hemmaförlusten.

Lindström gjorde sitt första poäng år 2000 när han spelade för Modo.

Toppar listan gör alltjämt Fredrik Bremberg.