14 usla sekunder krossade Södertäljes drömmar.

– Klart det är en besvikelse, säger tränaren Ulf Lundberg i C More.

Förutsättningarna var glasklara:

Södertälje behövde slå BIK Karlskoga, samtidigt som Karlskrona eller Västervik behövde förlora mot Pantern respektive Vita Hästen.

Annars skulle säsongen vara över för SSK.

SSK fick också en tung start då Fredrik Forsberg satte 1–0 till BIK Karlskoga, men tidigt i den andra perioden tände Ludwig Blomstrand hoppet för SSK genom att kvittera till 1–1.

Sen kom kollapsen.

Mardrömssekunder

Gustaf Franzén satte 2-1 till BIK Karlskoga – och 14 sekunder senare ökade Henrik Larsson på till 3-1.

Några minuter senare fick en uppenbart frustrerad Petter Hansson matchstraff för en tackling i ryggen på BIK:s Jonatan Harju, och i efterföljande power play satte Alexander Anderberg 4-1.

– Jag vet inte vad som händer. Jag tycker vi börjar matchen ganska bra, men sen tar vi lite dumma utvisningar och ger dem för mycket utrymme, säger SSK:s Sebastian Dyk i C More.

Fick utbrott

När C More visade bilder inifrån SSK:s omklädningsrum syntes hur en rosenrasande Ludwig Blomstrand fick ett utbrott och dunkade näven i bänken, samtidigt som han skrek:

– Helvete, boys!

SSK ryckte dock upp sig rejält i den tredje perioden. Två snabba mål av Lucas Carlsson och tidigare nämnde Ludwig Blomstrand tände hoppet om en mirakelvändning.

Men matchen slutade 4–3 till BIK Karlskoga.

Därmed är säsongen över för Södertälje.

– Klart det är en besvikelse när vi inte uppnår den målsättning vi satt. Vi har haft perioder under säsongen som varit riktigt bra, men sen har vi haft dippar som varit lite för långa. Summa summarum efter 52 omgångar är att det inte räcker till, säger SSK:s tränare Ulf Lundberg i C More.

BIK slutar i och med segern femma i tabellen och får därmed ta med sig en extrapoäng till slutspelsserien inför kval till SHL.

Leksand, som vände 1–2-underläge till seger 4–2 mot Björklöven, slutar fyra i tabellen och får därmed ta med sig två extrapoäng.