Brynäs succé efter tränarbytet: ”Spelglädjen är enorm”

Publicerad 2018-11-22

Brynäs tränarbyte har gett effekt.

I kväll, borta mot HV, kom andra raka segern – och fjärde poänggivande matchen i rad – med Magnus Sundquist vid rodret.

– Spelglädjen är enorm just nu, säger han efter blytunga 2–1-segern.

Brynäs IF

I mitten av november, mitt under landslagsuppehållet, meddelade Brynäs att tränarduon Tommy Sjödin och Janne Larsson tvingas lämna föreningen.

Assisterande tränaren Magnus Sundquist tog över huvudansvaret.
Och det har blivit en succé.

Han inledde förvisso med två raka förluster, men i båda matcherna – mot Malmö och Färjestad – föll laget först efter förlängning.

Blev historisk

Sedan nollades Djurgården på hemmais innan Brynäs följde upp det med tre nya, blytunga poäng i Jönköping.

– Jag tittar inte så djävulskt mycket på resultaten. Jag vill se hur vi agerar och presterar. Vi snackade igenom grejerna rejält när jag tog över, jag berättade hur jag ville ha det och spelarna har köpt det fullt ut, säger Sundquist som vill att Brynäs vågar sätta press och få formationerna högre upp på isen.

Defensivt skicklige backen Niclas Andersén inledde målskyttet för Brynäs halvvägs in i första perioden.

Men 59 sekunder innan pausvilan kvitterade Mikko Lehtonen för HV – och skrev in sig i historieböckerna.

Målet var nämligen klubbens 5 000:e SHL-mål.

– Kul att vara en del av historien, konstaterar finländaren i C More.

Rycker i botten

Mellanperioden blev sedan mållös, men i upptakten av tredje perioden skrinnade Jesper Boqvist in i anfallszonen och snärtade in 2–1 för Brynäs.

Ett mål som blev matchavgörande och stod sig efter 60 minuter.

Brynäs seger gör att de även rycker från just HV i tabellen och lämnar bottenträsket.

Nu skiljer sju poäng mellan lagen, på varsin sida av slutspelssträcket, efter att Jönköpingslaget å andra sidan nu har fyra raka förluster.

– Spelglädjen är enorm just nu, det måste vara kul att komma till jobbet, säger Sundquist.