William Nylander slog pappas NHL-rekord

Publicerad 2020-02-21

NEW YORK. William Nylander slog nytt familjerekord i natt.

Han prickade in sitt 27:e mål för säsongen när Toronto skrällde med en 4-0-seger mot Pittsburgh – och så många lyckades pappa Michael aldrig göra under sin femton år långa NHL-karriär.

– Kul att slå honom, säger ”Lill-Nyllet”.

Det var säsongen 2006-2007, när han spelade med Jaromir Jagr i New York Rangers, som Michael Nylander stänkte in 26 mål och slog sitt personbästa.

Det tangerade äldste sonen William redan förra helgen – och i natt lyckades han alltså straffa det.

I ett powerplay i mitten av andra perioden i Torontos hemmamöte med Pittsburgh fick han pucken i öppet läge mitt i slottet och pricksköt in säsongens 27:e fullträff.

”Betyder inte så mycket”

Så nu är ”Lill-Nyllet” ny herre på familjetäppan.

– Ah, det det betyder väl inte så mycket. Men det är kul att slå honom, säger William till nhl.com.

Vad som däremot betyder mycket för William och lagkamraterna är att de efter en motig period lyckades klappa till stekheta Pittsburgh med 4-0 inför förtjusta fans i Scotiabank Arena.

– Det var en fullkomlig insats från vår sida. Det är just det här laget vi vill vara, säger danske keepern Frederik Andersen efter sin fina nolla.

De hade två lediga dygn i Las Vegas innan nattens match mot Golden Knights i T-Mobile Arena, så inte helt oväntat fick Tampa sin elva matcher långa segersvit avklippt …

Riddarna vann med 5-3 – efter både mål och assist av Alec Martinez, backen de trejdade till sig från LA Kings så sen som igår.

Victor Hedman noterades för två assist för gästerna.

New Jersey Devils befinner sig mitt i rena rama trejdbrasan. Den ena nyckelspelaren efter den andra har trejdats senaste dygnen – och fler lär följa innan deadline på måndag.

Ändå lyckas de som fortfarande har en krok i omklädningsrummet i The Rock faktiskt spela helt okej. I natt slog de till exempel San Jose Sharks med 2-1.

Gästerna från Kalifornien tog i första perioden ledningen med ett mål signerat svenske backen Tim Heed, hans första för säsongen. I mittakten kvitterade dock Jesper Bratt med sitt tolfte– och så avgjorde PK Subban i början av tredje.

– Jag är glad att jag kunde hjälpa laget att vinna, säger hjälten.

Philadelphia hamnade i underläge med både 2-0 och 3-1 i den hårda streckmatchen mot Columbus men kom tillbaka och vann med 4-3 efter övertidsavgörande av Kevin Hayes.

– Det kommer bli roligt om vi fortsätter spela så här, säger han.

Mark Scheifele fullbordade ett hattrick, och spelade dessutom fram till ett mål, när Winnipeg utan större problem avfärdade Ottawa med 5-1.

Coachen Paul Maurice var dock mest imponerad av backen Dylan DeMelo – som Jets trejdade till sig från just Ottawa för bara ett par dygn sedan.

– Jag vet inte om man kan tala om coach-porr, men det var nånting ditåt, säger han.

Arizona åkte på en ny uddamålsförlust i natt – den här gången med försmädliga 1-0 mot St. Louis.

Adrian Kempe stod för en assist när LA Kings blåste Florida på konfekten med en 5-4-seger i Staples Center.