Djurgården utslaget ur CHL

Publicerad 2020-01-14

Djurgården åkte till Hradec Králové i hopp om att vända ett tvåmålsunderläge och få en helsvensk CHL-final.

De åker dock hem, och ur turneringen, efter en ny förlust mot tjeckiska Mountfield.

Med 1–3 i baken med sig från det första semifinalsmötet så var det ett Djurgården som begav sig till tjeckisk, isbelagd, mark under tisdagen för att ta sig an Mountfield i en retur.

Det slutade dock med en ny förlust efter en blek insats från Stockholmslaget.

Jakub Lev satte 1–0 direkt i inledningen av andraperioden, innan Richard Nedomlel utökade till 2–0 i inledningen av period tre.

Tog ut målvakten tidigt

Djurgården, som där och då behövde en hel drös mål för att vända på steken, plockade ut målvakten med närmare halva perioden kvar att spela.

Men det slutade bara med att tjeckerna satte 3–0 och punkterade en redan ganska så punkterad tillställning.

Att Djurgården dessutom hann bränna både en och två straffar därefter gjorde inte saken bättre för SHL-laget, vars respass ur turneringen via en 3–0-förlust (6–1 totalt) innebär att det inte blir en helsvensk final i årets CHL.

Final i Tjeckien

Den innebär också att finalen som sådan inte spelas på svensk mark.

I och med CHL:s reglemente så blir det Mountfield som får hemmaplansfördel, även om de slutade efter Frölunda, som vann den helsvenska semifinalsdrabbningen mot Luleå, i grundserien.

– Vi lägger ihop poäng och mål i serien och slutspelet så förutsättningarna har varit solklara länge, säger CHL:s sportchef Bo ”Kulon” Lennartsson.