Bara 22 sekunder in i första träningsmatchen blev Joakim Lindström skadad.

Skellefteås storstjärna fick föras ut på bår.

Han lämnade Skellefteå efter SM-guldet 2014.

Två år, NHL- och KHL-spel och en VM-succé senare är Joakim Lindström tillbaka i Västerbotten.

Men comebacken slutade olyckligt.

Bara 22 sekunder in i träningsmatchen, derbyt och publikfesten mot Björklöven, hamnade Lindström i en kampduell.

32-åringen blev liggande på isen efter densamma och skadade sig så allvarligt att han tvingades föras ut på bår.

–  Jocke har uppenbarligen en hjärnskakning. Han påbörjar hjärntrappan och sin uppföljning på hemmaplan i morgon, säger Skellefteå-läkaren Karin Rundblad enligt Norrans hockeyblogg.

Skapade spänning

Lindström utsågs 2014 till både SHL:s bäste och mest värdefulle spelare. Han gjorde fem poäng på åtta matcher i VM samma år när Tre Kronor tog brons.

Matchen då?

Efter en mållös första period inför 5 450 åskådare rivstartade Skellefteå mittperioden med att ta ledningen genom Anton Danielsson.

Adam Pettersson utökade kort senare och när Emil Djuse gjorde 3–0 i upptakten av den tredje perioden såg Skellefteå ut att gå mot en klar seger.

Björklöven ville annat.

Men trots två mål inom loppet av fyra minuter (Lukas Ekeståhl-Jonsson och Joakim Högberg) höll Skellefteå ut och vann derbyt med 3–2.

Apropå derby.

Ett sådant spelades mellan HV 71 och Växjö i Falkenberg.

Ett Smålandsderby.

Och då svallade känslorna mycket riktigt över i slutskedet också.

Martin Thörnberg fick bland annat matchstraff för osportsligt uppträdanden med sekunder kvar att spela.

Då hade HV redan förlorat matchen sedan Pontus Netterberg fastställt slutresultatet 3–1 till Växjö efter 16.49 i den tredje perioden.

Annars var det HV som tog ledningen genom just Martin Thörnberg innan Växjö vände matchen i andra perioden.

Svenska mästarna Frölunda fick en fin start på säsongen.

De både vann och nollade Färjestad.

Men matchen präglades av mängder med utvisningar och då blev spelet lidande.

Frölundas nyförvärv, Casey Wellman, blev matchens ende målskytt när han gjorde 1–0 drygt halvvägs in i mötet.

– Ett turmål, men skönt att den gick in. Jag siktade bara på målet, säger Wellman till Frölundas hemsida.

Även Luleå träningsspelade på fredagskvällen.

De mötte finländska Kärpät och var på väg mot förlust – men svarade för en mäktig vändning.

Bara 29 sekunder efter finländarnas 0–2-mål i den tredje perioden reducerade Craig Schira.

Sedan sköt Petter Emanuelsson kvitteringen innan Julius Junttilla blev stor segerhjälte när han prickade in 3–2-målet – med två (!) sekunder kvar.