Publicerad 2023-11-26

NEW YORK. För första gången blev Erik Karlsson hjälte i Pittsburgh i natt.

Han pangade in det avgörande 3–2-målet när pingvinerna sänkte Toronto.

– Trevligt. Det tar man, säger den småländske backstjärnan till Sportbladet.

Ställningen i PPG Paints Arena i Pittsburgh var 2-2 när hemmalaget precis i slutet av andra perioden hade tekning i offensiv zon.

Den vann Jeff Carter genom att fösa pucken till Kris Letang, som omedelbart spelade vidare till Erik Karlsson på blålinjen. Han, i sin tur, avlossade ett rungande direktskott. Ögonblicket senare var de trefaldiga Norris Trophy-vinnarens sjätte mål för säsongen ett faktum.

– Ja, jag fick rätt bra träff där, säger han när vi når honom i hemstaden efter slutsignalen.

– Trevligt, förstås. Det tar man.

”Åt rätt håll”

Målet innebar att Penguins skaffade sig 3-2-ledning. Men fansen vågade ingalunda andas ut för det. En period återstod ju - och de gulsvarta har haft en enastående förmåga att slarva bort poäng och segrar under slutakterna.

Men faktiskt: Den här gången lyckades de stänga fajten sista 20 minuterna och vann med just 3-2.

– Vi har skjutit oss själva i foten några gånger, som mot Buffalo igår. Men ikväll spelade vi smartare och gjorde det vi skulle, fortsätter Erik.

– Det går åt rätt håll, vi blir bättre. Nu får vi hoppas att vi kan tvinna ihop några segrar i rad, det skulle vara väldigt bra.

Och för egen del, hur känns det?

– Jodå, det flyter väl på. Men man kan alltid bli bättre.

För Maple Leafs ledde Eriks sjätte mål för säsongen till andra raka förlusten på ett dygn – tillika andra raka sedan succén på Globen i Stockholm förra helgen.

För andra gången i rad blev också William Nylander utan poäng. Däremot ordnade Calle Järnkrok en assist.