Lettland pressade värdnationen Tjeckien

Publicerad 2015-05-02

Efter förlust i den svängiga matchen mot Sverige i går vann Tjeckien med 4-2 mot Lettland. Men värdnationen var pressat av letterna som hade ledningen två gånger om.

Ishockey-VM

Kaspars Daugavins gav Lettland ledningen mot värdnationen Tjeckien efter ett fint iscensatt anfall i powerplay. Vilket blev det enda målet i den första perioden.

Men som Sverige fick erfara i går ska värdnationen aldrig räknas bort.

Tre mål i andra av Tjeckien

Tjeckien kvitterade genom Michal Jordan. Men bara minuten senare tog Lettland ledningen igen genom Dinamo Rigas Mikelis Redlish. Men Tjeckien skulle komma igen - och gå om. Jan Kovar kvitterade matchen i powerplay innan Kristaps Sotnieks fick matchstraff efter att ha slagit en tjeckisk spelare mellan benen med klubban.

– Jag tycker att en femma och matchstraff  faktiskt är för mycket. Utvisning fine, men matchstraff... Jag tycker att de överreagerar, säger Nicklas Wikegård i TV4:s studio.

I det kommande numerära överläget slog han till. 43-årige Jaromir Jagr satte 3-2 till världnationen.

Lettland kom aldrig i kapp och istället kunde storstjärnan Jakub Voracek prickskjuta in 4-2 ännu ett powerplaymål.

Haugen matchens lirare

Efter gårdagens storförlust mot Ryssland fick det norska laget  ta emot stor kritik från Espen Knuten. Och det var ett annat Norge som kom ut till mötet med USA, som slog Finland med klara5-1 i öppningsmatchen i går.

Då valde Roy Johansen att låta Lars Haugen, som blev utsedd till matchens lirare, vakta buren istället för Lars Volden.

Morten Ask gav norrmännen ledningen i den första perioden men amerikanerna kvitterade  genom Trevor Lewis innan periodpausen.

I den andra perioden kom också det matchavgörande 2-1 målet från Brock Nelson.

– Vi höjde oss från Rysslands-matchen och förtjänade en poäng här. Men samtidigt ger detta oss självförtroende och vi är optimistiska inför fortsättningen, säger Norges målvakt Lars Haugen till norska TV2.