Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

USA hade 2–0 halvvägs in i OS-premiären.

Trots det föll man mot Slovenien som vände och avgjorde i förlängning.

Stor hjälte blev Frölundaspelaren Jan Mursak som gjorde de två sista målen.

Herrarnas ishockeyturnering har inletts med två skrällar. Strax före det att OAR, ryssarnas lag i Pyeongchang, skrällförlorat mot Slovakien föll USA mot Slovenien.

Och precis som OAR tappade USA en 2–0-ledning till förlust med 3–2.

Två minuter före den första periodpausen satte Brian O’Neill 1–0 till amerikanerna och halvvägs in i den andra utökade Jordan Greenway ledningen till 2–0, och så långt såg det ut att gå USA:s väg.

Frölundas Mursak stor hjälte

Men Slovenien skulle komma att vända.

Fem minuter in i den tredje perioden reducerade Jan Urbas till 2–1, innan hans namne, Jan Mursak, klev in i handlingen.

Frölundaspelaren blev stor slovensk hjälte sedan han kvitterat med 1.37 kvar av full tid och sedan även avgjort endast 38 sekunder in i förlängningen.

Två poäng till Slovenien och en till USA därmed.