Lerbys kamp med sekretariatet: ”Fick dra upp dörren själv”

Publicerad 2018-10-30

Carl-Johan Lerby satte viktiga 2–1 i matchen mot Skellefteå direkt från utvisningsbåset.

Men det var nära att målet stoppades – av en funktionär i sekretariatet.

– Jag fick dra upp dörren själv, säger han i C More.

Malmöbacken Carl-Johan Lerby är ingen stor målskytt. På de tre senaste säsongerna har han gjort sex mål totalt från sin backplats.

Men borta mot formsvaga Skellefteå, med sex raka förluster inför kvällens match, handlade det mesta om den 21-årige backen.

Först satte han 1–0 med ett tyst handledsskott från blå som Gustaf Lindwall såg alldeles för sent.

”Tjuva lite”

Och när Mathis Olimb kvitterat matchen var det dags för Lerby igen. Malmö hade precis rett ut ett numerärt underläge när man rensade ut i mittzon. Direkt från utvisningsbåset kom Lerby och sprättade med en skyttekungs vana upp 2–1 i krysset.

– Det är inte många sådana lägen man får i karriären, säger Carl-Johan Lerby som samtidigt berättar att det var nära att det aldrig blev något friläge.

– Jag blev tillbakahållen av sekretariatet, jag fick dra upp dörren själv.

C More: De försökte stoppa dig?

– Ja, lite så. De försökte tjuva lite men jag läste det, säger han.

Malmö nya serieledare

Konstantin Komarek utökade till 3–1 för Malmö i tredje periodens mitt. Men det blev spännande ändå. Oscar Möller reducerade i powerplay med fem drygt minuter kvar men Kim Rosdahl satte avgörande 2–4 med 2,08 kvar.

Men trots en intensiv press så blev Skellefteå det förlorande laget för sjunde raka matchen. Den sämsta sviten klubben haft sedan säsongen 2009/10 när Skellefteå förlorade åtta raka, enligt SHL.se.

– Det är ingen önskvärt läge, men det finns bara en väg ut och det är att kriga hårdare, säger tränaren Tommy Samuelsson i Skellefteå.

Malmö däremot toppar SHL-tabellen sedan Linköping tappat ledningen mot Djurgården till förlust på hemmais.