SHL-spelarna imponerade när Kanada övertygade

Publicerad 2018-02-15

Djurgårdens René Bourque och Linköpings Derek Roy övertygade stort när Kanada besegrade Schweiz med 5–1

Boruque gjorde två mål och Roy tre assist i den övertygande segern.

– René Bourque är en fantastisk spelare. Stor och stark och skjuter hårt, säger Roy efter matchen.

Kanada kontrollerade matchen från början till slut utan att förta sig.

René Bourque inledde målskyttet efter tre minuter och några minuter senare utökade Maxim Noreau.

I början av andra perioden gick Kanada ifrån till 4–0 efter mål av Bourque i powerplay och Wojtek Wolski.

Då bytte Schweiz ut målvakten Leonardo Genoni och satte in Jonas Hiller.

Tröstmål

Känslan var att Kanada slog av på takten och Hiller behövde aldrig släppa någon puck förbi sig.

Schweiz fick till en reducering i powerplay i tredje perioden och tog med sex minuter kvar av matchen ut målvakten för att försöka få in en till.

I stället gjorde Kanada 5–1 i tom bur genom Wolski, som precis som Bourque blev tvåmålsskytt.

Utöver dem imponerade Linköpings Derek Roy med tre assist.

Sydkorea tog ledningen mot Tjeckien

Trots resultatet tyckte han inte att det var en promenadseger.

– De hade många skott på mål, många chanser. Vår målvakt fick göra många räddningar. Men när vi hade powerplay fokuserade vi och lyckades göra mål, säger han i Eurosports sändning.

Linköpingsspelaren verkar mer frustrerad över ett missat läge i andra perioden än glad över sina tre assist. Han passade dock på att berömma sina kedjekamrater, framför allt SHL-kollegan Bourque.

– René Bourque är en fantastisk spelare. Stor och stark och skjuter hårt, säger Roy.

I samma grupp besegrade Tjeckien Sydkorea, om än bara med 2–1. Sydkorea tog ledningen genom Cho Minh-Ho, men innan den första perioden var över hade Tjeckien vänt efter mål av Jan Kovar och Michal Repik. Andra och tredje perioden blev mållösa.