Skrällfattigt i allsvenska hockeyn

Skellefteå vann länsderbyt över Björklöven med 4-3 inför 5 200 åskådare.

Men det krävdes straffar, något som Skellefteå är specialister på.

Laget har vunnit fyra matcher på övertid den här säsongen.

Onsdagens klart hetaste allsvenska match spelades i en fullsatt Skellefteå Isstadion där hemmalaget tog emot ärkerivalen Björklöven.

Efter en mållös första period gjorde hemmalaget två mål på fem minuter genom Fredrik Krekula och Patrik Ekholm, men Andreas Albinsson och Göran Hermansson utjämnade för Björklöven.

I tredje tog Skellefteå ledningen igen genom Johan Åkerman, men än en gång kvitterade Björklöven.

Matchen slutade 3-3 och gick till straffar där Fredrik Krekula blev matchvinnare.

Resultatet betyder att Skellefteå fortfarande är obesegrat i den norra allsvenskan.

Inga skrällar

Kvällen innehöll inga skrällar i den norra serien. Tvåan Boden slog Piteå med 7-3. Tommy Leinonen gav visserligen Huddinge ledningen efter fem minuter borta mot Nyköping, men Nyköping vände och vann till slut med 7-2.

Förhandsfavoriten Hammarby tycks nu ha ”släppt sargen” och har vunnit två raka matcher. Nu besegrade man Arboga med 5-1 och vann skottstatistiken med hela 40-9.

Nykomlingen Almtuna tog sin första trepoängare när man hemma slog Tierp med 3-1.

Tre nya till Leksand

I den södra allsvenskan ångar Leksand på. På onsdagkvällen vann man borta mot Rögle med 5-2. Skåningarna hängde med målmässigt i en period, men gick ifrån bland annat genom två mål av Stefan Hellkvist.

En liten skräll var kanske att Örebro bortaslog förra årets kvallag Oskarshamn med 3-2.

Övriga resultat: Tingsryd-Halmstad 5-1, Bofors-Tranås 4-1, Troja/Ljungby-Mörrum 5-3, Mora-Gislaved 9-1.