Rögle vann heta Skånederbyt – Linus Sandin hjälte

”Skånes stolthet” stod det på Rögles premiärtifo.

Ängelholmsklubben visade varför då Linus Sandin, 27, avgjorde Skånederbyt mot Malmö i slutminuten.

– Otroligt skönt att vinna första på det här viset, säger matchhjälten i TV4 Play.

Skånederbyt mellan Rögle och Malmö bjöd på dramatik och publiken fick verkligen valuta för pengarna.

Ängelholmslaget gick vinnande ur striden efter att Linus Sandin avgjort matchen med 1.09 kvar av matchen.

Kvitterade efter 48 sekunder

Men matchens första måljubel kom i den andra perioden och det var gästerna som fick anledning att fira.

Malmös Adam Ollas Mattson grävde fram pucken bakom offensivt mål och spelade fram Kim Rosdahl till 1–0. Den ledningen höll i 48 sekunder.

Rögle svarade snabbt och det var förra säsongens målkung Adam Tambellini som kvitterade – efter att ha tagit vara på en målvaktsretur.

Avgjorde

Malmö gjorde sedan 2–1 men Rögle vände på matchen.

Först kvitterade Daniel Zaar och med dryga minuten kvar av matchen klev Linus Sandin fram och avgjorde.

Sandin hittade en lucka bakom Malmös Adam Werner.

– Jag tänkte inte så mycket, det var ren reflex faktiskt, säger Sandin.

På lördag möter Rögle Örebro på bortais. För Malmös del väntar ytterligare en bortamatch, då mot Växjö.