LHC:s ilska – när Brynäs vann igen

Publicerad 2017-03-20

Brynäs tar ledningen med 2-0 i matcher mot Linköping efter att Simon Bertilsson gjort sitt livs första slutspelsmål i SHL.

I slutet av matchen ilsknade LHC-tränaren Dan Tangnes till.

Jakob Lijla trippades i mittzon – men Brynäs klarade sig utan utvisning.

Brynäs IF

6-0 till Brynäs i första matchen.

Den andra blev desto jämnare.

Linköping hade ledningen inför den tredje perioden efter mål av Marcel Müller och Broc Little.

Första slutspelsmålet

Men väl där steppade Brynäs upp och vände på steken igen.

Jonathan Pudas bombade in ett slagskott till 2-2 och två minuter senare small det igen då Simon Bertilsson fullbordade vändningen till 3-2.

Den 25-årige backen hade spelat 33 slutspelsmatcher utan att göra ett enda mål men i kväll kom alltså det efterlängtade målet.

Ilska i slutet

Linköping tog ut målvakten men med en och en halv minut kvar att spela drog Marcel Müller på sig en utvisning för hakning.

Kort efteråt blev LHC:s Jakob Lilja trippad i mittzon av Oskar Lindblom men Brynäs klarade sig utan utvisning varpå Dan Tangnes gestikulerade ilsket från bänken.

Brynäs höll sedan enkelt undan och vann matchen med 3–2.

– Vi är lite naiva stundtals och borde ha varit lite mer cyniska, framförallt när vi leder. Men det finns ändå mycket positivt att ta med till nästa match, säger Tangnes i C More efteråt.